Caminele de batrani – o perspectiva in timp

Caminele de bătrâni s-au schimbat dramatic în ultimele decenii. Aceste schimbări au fost determinate de reglementările guvernamentale și de presiunile consumatorilor. În comparație cu caminele de bătrâni din ultimele decenii, casele de bătrâni de astăzi sunt instituții sofisticate, de înaltă calitate și reglementate, pentru îngrijirea și tratamentul adulților în vârstă care au probleme grave de sănătate fizică și/sau dizabilități mintale.

Cine locuiește în caminele de batrani?

Aproape jumătate dintre oamenii care locuiesc în aziluri de bătrâni au 65 de ani sau mai mult. Relativ puțini rezidenți au vârsta sub 65 de ani. Majoritatea sunt femei (72%), dintre care multe nu au soț (aproape 70% sunt văduve, divorțate sau nu au fost niciodată căsătorite). Mulți au, de asemenea, doar un grup mic de membri ai familiei și prieteni pentru sprijin.

Cel mai frecvent motiv pentru a trăi într-un azil de bătrâni

Un anumit tip de dizabilitate atunci când vine vorba de desfășurarea activităților vieții zilnice este cel mai frecvent motiv pentru care persoanele în vârstă trăiesc în casele de bătrâni. Nu este surprinzător că persoanele care locuiesc în casele de bătrâni au, în general, mai multe dizabilități decât persoanele care locuiesc acasă. Peste 80% dintre rezidenții azilului de bătrâni au nevoie de ajutor pentru 3 sau mai multe activitati (cum ar fi îmbrăcarea și îmbăierea). Aproximativ 90% dintre rezidenții care sunt capabili să meargă au nevoie de asistență sau supraveghere. Mai mult de jumătate dintre rezidenți au incontinență (incapacitatea de a controla intestinele sau vezica urinară) și mai mult de o treime au dificultăți cu auzul sau cu vederea.

Pe lângă problemele fizice, condițiile psihice sunt frecvente la rezidenții azilului de bătrâni. De fapt, demența rămâne cea mai frecventă problemă și afectează aproximativ 50-70% dintre rezidenți. Mai mult de trei sferturi dintre rezidenții caselor de bătrâni au probleme în luarea deciziilor zilnice, iar două treimi au probleme cu memoria sau cu știi unde se află din când în când.