Cămin de bătrâni – aspecte importante pentru a alege locul potrivit

Dacă simți că acasă nu mai poți oferi bunicului tău o îngrijire adecvată, atunci un cămin de bătrâni reprezintă o alegere inspirată. Însă, pentru a putea face această tranziție cu succes este nevoie să îl pregătești psihic și emoțional pentru a nu privi această mutare ca fiind un abandon. Acel loc va deveni noua lui casă, așadar, este important să te asiguri că totul corespunde cu așteptările și dorințele pe care le aveți.

Aspecte de care să ții cont când alegi un cămin de bătrâni

Pentru a te asigura că îți lași bunicii pe mâini bune, este recomandat să te interesezi din timp pentru a te putea informa care este cel mai bun cămin de bătrâni. Un cămin pentru seniori trebuie să ofere o serie de facilități precum suport medical permanent, un regim alimentar echilibrat și potrivit dietei pe care o urmează, spațiu recreativ pentru socializare, facilități diverse (TV, spălătorie, aer condiționat, căldură, etc.), timp generos pentru vizite și nu numai. Totodată, este important să analizezi cu atenție oferta căminului și facilitățile puse la dispoziție. Este recomandat să vizitezi mai multe cămine pentru a-ți putea face o idee dacă este locul potrivit pentru bunicii tăi.

Pentru a fi o experiență care să fie acceptată și de bunici este important să îi implici și pe ei în procesul de alegere. Până la urmă este locul în care ei își vor petrece tot timpul și trebuie să le placă.

cămin de bătrâni

Dacă te gândești că un cămin de bătrâni este soluția cea mai potrivită pentru ei atunci asigură-te că prezinți situația într-un moment oportun. Prezintă totul exact ca pe o simplă propunere și asigură-te că nu se simt obligați în nici o clipă că sunt nevoiți să facă acest pas.

Descoperă căminul pentru vârstnici Seniore și facilitățile pe care le oferă

Căminul Seniore îți stă la dispoziție cu multe sfaturi utile și orice ai nevoie pentru a pregăti bunicii pentru o astfel de decizie. Pe website-ul www.seniore.ro vei putea găsi toate informațiile necesare pentru a putea să faci această tranziție cât mai ușoară dar și pentru a-ți face o idee despre toate beneficiile pe care le vor avea aici.