Cand ar trebui sa iei in considerare un camin de batrani?

Cand ar trebui sa iei in considerare un camin de batrani?

Indiferent dacă tu și familia ta vă confruntați cu o decizie rapidă cu privire la un camin de bătrâni din cauza unui eveniment recent sau dacă vă confruntați cu o boală progresivă care se agravează, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson, luarea în considerare a unui azil de bătrâni nu este o decizie ușoară. Emoțiile precum vinovăția, tristețea, frustrarea și furia sunt normale. Dar lucrând prin opțiunile de locuință, financiare și medicale, tu și familia ta poți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Indiferent dacă vă căutați pe dumneavoastră sau pe un membru mai în vârstă al familiei, iată câteva întrebări pe care să le puneți atunci când vă gândiți la un azil de bătrâni:

Ați avut recent o evaluare medicală? Dacă vă gândiți la un azil de bătrâni ca următorul pas după spitalizare, probabil că acest lucru a fost făcut. Cu toate acestea, dacă vă gândiți să vă mutați de acasă sau din altă unitate, o evaluare mai formală de către o echipă medicală vă poate ajuta să vă clarificați nevoile și să vedeți dacă alte opțiuni de locuință pot fi o posibilitate.

Mai multe intrebari

Pot fi satisfăcute nevoile dumneavoastră în siguranță într-o altă situație de locuință? Dacă aveți nevoie de supraveghere 24 de ore din 24 sau sunteți în pericol să vă rătăciți sau să uitați de o sobă fierbinte, de exemplu, un camin de batrani poate fi cea mai bună opțiune. Totuși, dacă nevoile dvs. sunt exclusiv de custodie, o unitate de locuit asistată poate fi cea mai potrivită.

Poate îngrijitorul dumneavoastră principal să vă satisfacă nevoile? Îngrijitorii pot jongla adesea cu nevoile de muncă, cu propriile responsabilități familiale și cu propria lor sănătate. Nu este posibil ca o persoană să fie trează și receptivă 24 de ore pe zi. Uneori, alți membri ai familiei pot ajuta la completarea golului, sau programele de zi, serviciile de îngrijire la domiciliu și îngrijirea de răgaz pot oferi sprijinul necesar pentru îngrijitor. Cu toate acestea, poate ajunge un moment în care nevoile medicale devin prea mari și serviciile de îngrijire la domiciliu sunt insuficiente sau devin prea scumpe.

Nevoia unui azil de bătrâni ar fi temporară sau permanentă? Uneori, o situație temporară poate fi acoperită prin îngrijirea la domiciliu sau membrii familiei ar putea fi capabili să schimbe îngrijirea pe termen scurt. Cu toate acestea, dacă nivelul de îngrijire este de așteptat să fie permanent, acest lucru poate fi prea scump sau acoperirea ar putea să nu fie suficientă.