Azil de bătrâni – o decizia grea pe care trebuie să o ia familia

Problemele bătrâneței, atât cele sociale și economice, cât și cele de sănătate, care pot împiedica persoanele ajunse la vârsta a treia să ducă o viață normală, își au rezolvarea cea mai eficientă la un azil de bătrâni. Cei mai mulți vârstnici sunt sprijiniți în activitățile zilnice de familiile lor, dar sunt și situații în care aceștia sunt prea departe ca să le poată oferi ajutor. În majoritatea cazurilor, decizia este cea a internării într-un azil de bătrâni, chiar dacă aceasta decizie este grea, pentru că vine din reputația nefavorabilă pe care o au azilele de bătrâni și a asocierii cu ideea abandonării de către familie și copii.

În realitate, în mutarea de acasă la azil, există o barieră financiară și una psiho- socială. Azilele care oferă servicii de îngrijire în condiții bune, percep o taxă lunară care nu este accesibilă tuturor, fiind, în multe familii o piedică. A doua barieră este cea a incapacității vârstnicului de a se adapta la noua viață.

La început, orice bătrân va respinge ideea părăsirii locuinței, dar în timp aceștia se vor integra, și vor descoperi avantajele, în primul rând că nu vor fi singuri în propriile case.

azil de bătrâni

Azil de bătrâni – de ce este mai bine?

Azilele de bătrâni deseori blamate, sunt o soluție reală la problemele societății moderne. Plecarea tinerilor de acasă pentru a-și face un viitor sau a întemeia o familie, duce la lăsarea părinților în propriile lor case. Chiar dacă aceștia sunt sănătoși, singurătatea va duce la depresie, iar pentru cei ce au și alte afecțiuni devine mult mai dificil să locuiască singuri.

De aceea azilul de bătrâni Seniore, oferă personal calificat pentru îndeplinirea activităților zilnice necesare, cum ar fi gătitul, curățenia, igiena personală, asistență medicală pentru supravegherea sănătății și respectarea medicației. Nu mai sta pe gânduri și intră chiar acum pe site.