Cămin de bătrâni  – un ajutor bine venit

Dacă citim un ziar, mergem pe stradă sau ne uităm la televizor, mereu ne vom izbi de realitatea dură, în care o mare parte din vârstnicii acestei țări duc o luptă continuă de supraviețuire. De multe ori, din cauza anumitor probleme aceștia rămân fără un cămin. Cei mai norocoși dintre ei primesc sprijin de la copii, o parte sunt repartizați într-un cămin de bătrâni sau azil, iar cei mai puțin norocoși rămân pe drumuri înfruntând destinul nemilos. Sunt și bătrâni care se simt o povară pentru familie și hotărăsc să se retragă într-un loc liniștit.

Pentru multă lume cămin de bătrâni este una și aceeași cu azil de bătrâni, diferențele sunt semnificative.

Azilele de bătrâni sunt locuri unde persoanele în vârstă au nevoie de asistență medicală constant, ei confruntându-se cu deficiențe semnificative în desfășurarea activității zilnice.

Indiferent că sunt private sau de stat, azilele seamănă foarte mult cu spitalele, fiind o atmosferă apăsătoare.

Cămin de bătrâni

Ce înseamnă cămin de bătrâni

Într-un astfel de loc, numărul persoanelor îngrijite este mai mic decât într-un azil, ceea ce reflectă calitatea serviciilor oferite. Personalul oferă mai multă atenție bătrânilor, îngrijirea lor se face mai atent. Relațiile dintre personal și bătrâni sunt relații de prietenie.

Căminul de bătrâni este o soluție pentru cei care suferă de singurătate, aici având posibilitatea de a socializa cu ceilalți de aceeași vârstă sau cu personalul.

Atmosfera într-un cămin de bătrâni este familiară și prietenoasă, se pune accent pe confortul psihologic nu doar pe îngrijire medicală și întreținere fizică.

Cămin de bătrâni Empathy  

Chiar dacă societate se caracterizează prin individualism, există totuși oameni care s-au decis să dea o mână de ajutor bătrânilor.

Căminul Empathy este cea mai bună alegere pe care o pot face bătrânii care au nevoie de o familie, îngrijire, condiții excelente că să se simtă acasă. Este locul ideal pentru a petrece o perioadă limitată sau definitivă. Vă așteptăm pe site-ul nostru pentru mai multe informații și fotografii care vă vor convinge că ați făcut alegerea potrivită.